بیماری شناسی گیاهیبیماری های گیاهی

بیماری ساقه انگومی و پوسیدگی سیاه در کدوئیان

بیماری ساقه انگومی و پوسیدگی سیاه یکی از بیمارهای قارچی در کدوئیان مانند طالبی و خربزه است. بالا بودن رطوبت باعث ایجاد این آفت در گیاهان می‌شود. سرعت انتشار بیماری ساقه انگومی بالا می‌باشد و در صورت عدم کنترل سریع، کل کشت را از بین می‌برد. عامل این بیماری Didymella Bryoniae است.

نشانه‌های بیماری

بر روی برگ، دمبرگ و ساقه لکه‌های قهوه‌ای روشن و یا خاکستری تشکیل می‌شود. در ساقه از محل بند ساقه شروع و به‌تدریج انتشار پیدا کرده و ترک ایجاد می‌کند. در این محل شیرابه انگم مانند به رنگ کهربایی تراوش می‌شود.

کشت‌های هدف

این بیماری در کشت کدوئیان مثل طالبی، خربزه و … مشاهده می‌شود که طبق آخرین اطلاعات ارسالی از طرف کشاورزان در مناطقی مثل ایوانکی، ورامین و … که در کشت خربزه و طالبی بیشتر فعال‌اند، این بیماری گزارش شده است.

اهمیت این بیماری

با توجه به بارندگی‌های اخیری که در طی ماه‌های اخیر در بیشتر مناطق کشور رخ داده و سطح رطوبت در این مناطق افزایش چشمگیری داشته است، سرعت رشد بعضی از بیماری‌ها که عامل قارچی داشته یا بیماری‌های قارچی نقش استارتر برای بروز این بیماری‌ها دارند را به‌شدت افزایش داده است، یکی از این بیماری‌ها، بیماری ساقه انگمی و پوسیدگی سیاه است.

اهمیت این بیماری از آنجا بالاست که سرعت انتشار این بیماری بسیار بالا بوده (در مدت ۲ تا ۳ هفته می‌تواند کل کشت را درگیر کند) و متأسفانه در صورت عدم مقابله سریع و درست، حتی کل کشت را از بین می‌برند. به دلیل ناشناخته بودن عوامل مؤثر در ایجاد و انتشار این بیماری باید در صورت مشاهده علائم اولیه نسبت به مقابله و پیشگیری از انتشار این بیماری سریعاً اقدام نمود. بیماری سفیدک پودری یکی از زمینه‌سازان انتشار این بیماری است.

 اما شما نگران نباشید …

راه‌حل قطعی بدون استفاده از سموم شیمیائی مرسوم

بدون وارد آمدن کوچک‌ترین استرس ناشی از مقابله با این بیماری

به همراه تغذیه گیاه و بازگرداندن حداکثری بافت‌های آسیب‌دیده به حالت طبیعی.

‫0/5 ‫(0 نظر)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
counter hit xanga