بیماری شناسی گیاهیبیماری های گیاهی

آفتاب سوختگی خیار (Cucumber Sunscald)

علائم بیماری

زمانی که میوه‌ها در معرض تابش شدید آفتاب قرار می‌گیرند، بخش‌هایی از میوه به‌صورت نواحی خشک و سفید رنگ تغییر شکل می‌دهند. سلول‌هایی که در معرض تابش شدید آفتاب قرار گرفته‌اند به‌شدت آسیب می‌بینند و می‌میرند. بافت مرده سفید رنگ می‌شود و به‌تدریج چروکیده شده و از بین می‌رود.

علت بیماری

این عارضه به علت عدم حفاظت میوه توسط برگ‌ها و یا به عبارتی ریزش تعداد زیادی از برگ‌های گیاه در اثر حمله آفات و یا بیماری‌ها به وجود می‌آید. عارضه آفتابسوختگی معمولاً در میوه‌هایی از بوته خیار اتفاق می‌افتد که قبلاً در شرایط نور کم رشد کرده‌اند ولی به‌طور ناگهانی به هر دلیلی در معرض تابش مستقیم و شدت نور بالا قرار می‌گیرند. اگر میوه همیشه در معرض نور کامل آفتاب قرار داشته باشد احتمال اینکه به عارضه آفتاب سوختگی مبتلا شود کمتر است.

یکی دیگر از دلایل بروز این عارضه عدم برداشت اصولی میوه توسط کارگران است. در زمان برداشت معمولاً تعدادی از برگ‌ها در حین برداشت از بوته جدا می‌شوند، همچنین تعدادی از شاخه‌ها نیز شکسته می‌شوند که باعث می‌شود میوه‌های باقیمانده در معرض نور قرار گیرند. در گیاهانی که میوه تیره دارند از جمله خیار عارضه آفتاب سوختگی ممکن است بعد از برداشت رخ دهد و باید بلافاصله پس از برداشت میوه اقدام به بسته‌بندی آن کرد؛ اما اگر نمی‌توان بسته‌بندی نمود باید میوه‌ها به مکانی مسقف که در معرض آفتاب قرار نگیرند منتقل کرد.

کنترل بیماری

 آبیاری و تغذیه کودی مناسب به‌منظور گسترش شاخ و برگ گیاه

 استفاده از ارقام مقاوم به بیماری‌ها و آفات

 استفاده به‌موقع از قارچ‌کش‌ها برای جلوگیری از کاهش سطح برگ بوته

 کنترل آفات به‌منظور جلوگیری از کاهش کانوپی مزرعه

 دقت در هرس گیاهان به‌منظور جلوگیری از قرار گرفتن مستقیم میوه در برابر نور خورشید

 برداشت اصولی میوه

‫0/5 ‫(0 نظر)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
counter hit xanga