حشرات و آفاتمبارزه شیمیایی

آشنایی با ساس تخت خواب و نحوه مبارزه با آن

مقدمه

در سال‌های اخیر افزایش شدت آلودگی ساس‌های تخت خواب به چشم می‌خورد و این باعث افزایش علاقه به این مسئله شده است که چگونه از شر این آلودگی خلاص شویم. ساس‌ها فقط ۵ میلی‌متر طول دارند و بسیار هوشمند هستند سرعت تولیدمثل بالایی دارند و در طول دوره زندگی خودشان می‌توانند تا ۵۰۰ تخم بگذارند، این حشرات به‌خوبی می‌دانند کجا باید مخفی شوند و چندین ماه بدون تغذیه می‌توانند زنده بمانند. نوزادان (نمف) های تازه متولدشده رنگی شفاف دارند و بدن این حشره در زمانی که از خون تغذیه نکرده باشد صاف است و در صورت تغذیه از خون، حجم بدنش گرد و حدوداً دو برابر می‌شود.

جای تعجبی وجود ندارد، این ساس‌ها می‌توانند در خانه شما آشوب بپا کنند و باعث ایجاد یک آلودگی شدید شوند، این حشرات غالباً در شب تغذیه می‌کنند و به علت تولید آنزیمی خاص در زمان تغذیه، انسان از وجود آن آگاه نمی‌شود و اثرات سوء نیش آن‌ها بروی بدن در ساعت‌های بعد خود را نشان می‌دهد، توجه داشته باشید که این حشرات موذی در هرجایی از جمله خوابگاه‌ها، وسایل حمل‌ونقل عمومی، مراکز درمانی، ادارات و … وجود دارند، بنابراین همیشه نسبت به حشراتی که با خود حمل می‌کنید و به خانه می‌برید حساس باشید.

Bedbug

در زبان انگلیسی، این حشرات «bedbug» یا همان حشره‌ی تختخواب نام‌ گرفته‌اند، چرا که تختخواب انسان‌ها بهترین مکان برای زندگی این موجودات است. مبل‌های راحتی، تشک تخت، لباس و سایر وسایل نرم و پارچه‌ای می‌توانند محیط مناسبی برای زندگی این حشرات باشند. این حشرات همچنین تاریکی را ترجیح می‌دهند. ممکن است که ساس‌ها در تمام انواع خانه‌ها، کشتی‌های کروز، سنگرها، سربازخانه‌ها و… پیدا شوند و مشکلات فراوانی را برای ساکنان این اماکن ایجاد کنند.

نشانه‌های وجود ساس در خانه

۱- مشاهده ساس زنده

۲- وجود علائم خون بروی تشک که ناشی از رد مدفوع حشره است

۳- وجود تخم و حشره نابالغ در قسمت‌های درز و زیر تخت، تخت این حشره، کوچک و به رنگ سفید و شفاف است

۴- اگر تعداد زیادی ساس‌ در یک مکان جمع شده باشند، بویی شبیه به بوی گشنیز تولید می‌کنند

۵- ایجاد التهاب بروی بدن که ناشی از حساسیت به نیش این حشره است،

نحوه مبارزه با ساس

از آنجا که ساس می‌تواند در هر گوشه و درز و شکافی از منزل پنهان شوند، از بین بردن آن‌ها کار راحتی نیست.

یکی از بهترین توصیه‌ها برای از بین بردن این حشرات این است که از یک متخصص مهار آفات کمک بگیرید.

در این مطلب ابتدا قصد داریم روش مبارزه خانگی با این آفت را بررسی کنیم اگر تعداد آن‌ها و دامنه‌ی توزیع آن‌ها گسترده شده باشد، این راه‌های ابتدایی به تنهایی، کاری از پیش نمی‌برند.

پاک‌سازی تمام وسایل خانه جهت جلوگیری از آلودگی

۱-اتاق را به هم بریزید. از هر چیزی که دیگر نمی‌خواهید یا به آن احتیاج دارید خلاص شوید. آن‌ها را درون کیسه‌های پلاستیکی قرار دهید و آن‌ها را دور بیندازید. با این کار مقابله با ساس آسان‌تر خواهد شد. اگر نیاز دارید که به‌طور موقت چیزی را از اتاق آلوده بیرون بیاورید، ابتدا آن را درون یک سطل پلاستیکی محکم با درب محکم قرار دهید.

۲- تمام ملافه‌ها و لباس‌ها را در دمای بالا بشویید و آن‌ها را در کیسه‌های پلاستیکی یا سطل‌های پلاستیکی نگهداری کنید تا از آلودگی مجدد جلوگیری شود. بسته به‌شدت آلودگی شاید نیاز باشد برای چند مرتبه در بازه‌های زمانی مختلف این کار را انجام دهید. فراموش نکنید که وقتی کارتان تمام شد، ناحیه لباس‌شویی را با جارو برقی تمیز کنید. این همچنین اسباب بازی‌های نرم را هنگام شستن درون یک پارچه قرار دهید تا به خز آن‌ها آسیب نرساند.

۳- هر لباسی را که شستید و آن را خشک کردید درون یک ظرف درب دار قرار دهید. باید هر زمان که وسایل داخل ظرف کار را ندارید، آن را بسته نگه دارید. با این کار از آلودگی مجدد وسایل تازه تمیز جلوگیری می‌شود. این سطل‌ها را دور از اتاق آلوده نگه‌دارید.

۴- هر چیزی را چندین بار در هفته جارو بکنید. این شامل هر چیزی است که از فیبرها ساخته می‌شود. مثل فرش، پرده، تشک و وسایل اثاثیه یا لوازم داخلی. همچنین شامل موارد سخت مانند مبلمان، کف‌پوش‌های چوبی، تخته‌های پایه و …

۵- کیسه جارو برقی را به درستی دور کنید.

کیسه را از جاروبرقی بیرون آورده و داخل یک کیسه پلاستیکی قرار دهید. کیسه پلاستیکی را محکم ببندید و بلافاصله آن را بیرون از خانه خود دور کنید. کیسه را داخل خانه خود نگذارید

۶-استفاده از یک پاک‌کننده بخار. این موضوع مهم است که از وسیله‌ای استفاده کنید که به حداقل ۲۰۰ درجه فارنهایت (۹۳.۴ ° C) می‌رسد و بخار خشک تولید می‌کند. بخار خشک مهم است چون شما نمی‌خواهید همه چیز خیس شود که می‌تواند منجر به ایجاد کپک شود.

۷- وسایلی که امیدی به پاکی آن‌ها ندارید، دور بریزید، وسایلی مثل روکش‌ها مبل، تخته‌های قدیمی، کمدهای چوبی قدیمی که محلی برای نگهداری ساس شده‌اند و هر وسیله‌ای که فکر می‌کنید با سم‌پاشی هم پاک نمی‌شوند.

۸- استفاده از حائل‌های پایه تخت، ظرف‌هایی را انتخاب کنید که زیر پایه مبل یا تخت قرار بگیرند. درون آن‌ها را با الکل یا آب صابون پرکنید، این کار از ورود ساس جدید به تخت جلوگیری می‌کند. توجه کنید که ساس‌ها در جمعیت‌های اولیه، ترجیح می‌دهند در کنار تخت مخفی شوند.

مبارزه شیمیایی

حال اگر میزان آلودگی بسیار بالاست و روش‌های فوق نتوانست به‌تنهایی جمعیت بالای ساس را از بین ببرد و یا دسترسی به مکان حضور ساس‌ها میسر نبود. شما می‌توانید از برخی مواد شیمیایی که در فروشگاه‌های آنلاین یا فروشگاه‌های مربوطه موجودند، استفاده کنید. فراموش نکنید که استفاده از این مواد در محیط بسته خطرناک است.

 پیرترین (pyrethrins) و پیرتروئید (pyrethroids) که از گل داوودی به دست می‌آیند

 مواد خشک‌کننده‌ای مثل بوریک اسید و خاک دیاتومه که پوشش محافظ بدن حشرات را از بین می‌برند

 مواد زیست‌شیمیایی همچون روغن چریش که به‌صورت پرس سرد تولید شده باشد

 پیرول (pyrroles)

 نیکوتینوئید (neocotinoids)، نوع مرکبی از نیکوتین که بر سیستم عصبی حشرات تأثیر می‌گذارد

 تعدیل‌کننده‌های رشد حشرات که فرآیند رشد آن‌ها را مختل می‌کند

برای سهولت بیشتر برخی شرکت‌ها موادی را مخصوص ساس‌ها تولید کردند. مثل قرص‌های کشنده گازسوز (قرص ضد ساس) و یا مواد سمی محلول، قرص‌ها را باید در اتاقی که تمام درزهای آن بسته شده استفاده کرد و هر ۱۵ متر تقریباً یک قرص را مصرف می‌کند. این قرص‌ها را باید با کبریت روشن کرد و ۸ ساعت نباید در آن محیط بود، قبل از روشن کردن قرص باید تمام درزها را بسته و تمام کمدها را باز گذاشت طوری که اثر سم بتواند ساس‌ها را کنترل کند. همچنین سموم مایع را می‌توان با استفاده به‌صورت محلول‌پاشی در مکان‌های ورودی، زیر فرش‌ها، کناره‌ها و … استفاده کرد. پس از محلول‌پاشی طبق زمان کارنس سم نباید در آن محل حضور داشت.

‫0/5 ‫(0 نظر)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
counter hit xanga