کود

روش های کوددهی

کود با سه شماره NPK در بازار عرضه می‌شود که نسبت وزنی نیتروژن، فسفر و پتاسیم را نشان می‌دهند. نیتروژن عموماً رشد گیاه و فسفر گل‌دهی و میوه‌دهی را افزایش می‌دهد. کودهای شیمیایی خشک معمولاً از سایر کودها ارزان‌تر هستند و کودهای آهسته رهشی محسوب می‌شوند که بیشترین صرفه‌جویی زمانی را فراهم می‌کنند. روش کوددهی به ماهیت گیاهان، مواد مغذی موردنیاز آن‌ها و خاک بستگی دارد.

ریشه‌ای

کودهای ارگانیک اغلب در سطح خاک قرار می‎گیرند و قبل از کاشت گیاه به‌وسیله‌ی خیش با خاک ترکیب می‎شوند. همچنین کود می‎تواند در نوارهایی در کف شیارهای خیش به کار رود یا روی خاک شخم‏ زده پاشیده و پخش شود.

کودپاشی

می‎توانید با استفاده از یک دستگاه پخش‎کن چرخ‎دار یا یک دستگاه پخش‎کن دستی کود گرانوله یا فله‎ای را روی خاک پخش کنید. این روش کودپاشی برای باغچه، چمن، درختان و باغ سبزیجات مفید است. می‎توان قبل از کاشت گیاه کود را روی سطح خاک پخش کرد و سپس با بیل زدن خاک یا آبیاری آن کود را با خاک آغشته کرد. روشی که در آن کود روی گیاهان در حال رشد پاشیده می‎شود و سپس خاک آبیاری می‎شود، رویه پاشی سطحی نام دارد.

کوددهی ردیفی

برای کوددهی ردیف‎های گل‎ها یا سبزیجات یا برای شروع کاشت کود در فاصله‌ی ۵ سانتی‎متری یک طرف بذر و ۵ سانتی‏متری زیر شیار بذر قرار می‎گیرد. این روش کوددهی نواری نام دارد. وقتی به روش شیاری گیاهان را آبیاری می‎کنید؛ نوار کود را بین شیار آبیاری و شیار بذر قرار دهید. نوارهای کود را در دو طرف شیار آبیاری قرار دهید. هنگام آبیاری قطره‎ای کود را زیر پخش‎کننده‌ی آب قرار دهید. همچنین می‎توانید در طول دوره‌ی رشد جوانه کود را در یک طرف جوانه یا یک طرف میانگاه گیاه قرار دهید.

محلول‌پاشی کود

می‎توان با استفاده از قوطی‌های افشانه یا از طریق آب‎پاش‎ها یا آبیاری شیاری کودهای محلول در آب را برای گیاهان بکار برد. میزان کمی کود مایع که در هنگام نشا کردن سبزیجات جوان استفاده می‎شود، محلول آغازگر نام دارد. برخی گیاهان به ریزمغذی‌هایی همچون روی و آهن نیاز دارند و نمی‎توانند آن‌ها را از طریق خاک به دست آورند بلکه این ریزمغذی‎ها از طریق برگ جذب گیاه می‎شود. معمولاً زمانی‎که اولین علائم کمبود مواد مغذی در گیاه آشکار می‎شود و همچنین در دوره‌ی خشک‌سالی که خاک خشک است و گیاه نمی‎تواند مواد مغذی را از خاک جذب‏ کند؛ کود محلول در آب به‌صورت افشانه روی برگ‎ها پاشیده می‎شود. البته در این روش موانعی نیز وجود دارد. اگر کود مایعی که استفاده می‎کنید خیلی قوی باشد؛ ممکن است باعث سوختن یا تاول‏ زدن برگ‎های گیاه شود. در یک‌بار محلول‌پاشی فقط می‎توانید میزان ناچیزی مواد مغذی بکار ببرید. این روش بسیار پرهزینه است؛ مگر اینکه کود را با آفت‏‌کش‎ها ترکیب کنید تا حشرات یا بیماری گیاه را کنترل کنید.

‫0/5 ‫(0 نظر)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
counter hit xanga