
بذر بیبی ذرت رنگی

بذر ذرت رنگین کمان

بذر ذرت صورتی

بذر ذرت رنگی 95 درصد

بذر ذرت شیرین رنگی

دلایل اعتماد به فروشگاه اینترنتی ظرافت
فروشگاه اینترنتی ظرافت یکی از شناخته شده ترین و بزرگترین فروشگاه های فروش بذر در کشور است که بذرهای خود را تنها از شرکت های معتبر آمریکایی و اروپایی وارد میکند ، علاوه بر این ، پرسنل و کادر کاملا آموزش دیده و مجربی دارد که بهترین بذرها را برای فروش گلچین کرده و در اختیار شما مشتریان عزیز با قیمتی مناسب قرار میدهند . ظرافت در تمام ساعات روز آماده پاشخگویی و مشاوره به شما مشتریان عزیز است و همیشه سعی دارد تا بهترین خدمات را برای مشتریان وفادار خود مهیا سازد . کلیه سفارشات در بسته بندی های مناسب و در سریع ترین زمان ممکن برای شما ارسال میشوند . پس با خیال راحت از ظرافت خرید کنید .
ذرت شیرین رنگی ذرتی گوشتی، آبدار و دارای طعم شیرین خوش مزه ای است که برای کباب کردن، آب پز کردن و آشپزی استفاده می شود. این ذرت در شرایط آب و هوایی مختلف رشد می کند ولی آب و هوای گرم را بیشتر می پسندد و محصول آن از کیفیت بالاتری برخوردار می شود. رنگ های دانه های ذرت شیرین رنگی شامل سفید، زرد، قرمز، آبی و ... می باشد.
ذرت گیاهی تکلپه، یکساله، از خانواده پوآسه (Poaceae) و یکی از گیاهان مناطق گرم و معتدل است که بهراحتی امکان کشت و پرورش آن در خانه وجود دارد. منشأ ذرت قاره آمریکا بهخصوص جنوب مکزیک است که از 8 تا 10 هزار سال قبل کشت میشد و بعد از کشف قاره آمریکا توسط کریستف کلمب از سال 1500 میلادی به بعد به اسپانیا و ایتالیا منتقل گردید و کشت شد. نام ذرت (Mays) از Mahis که نام قبیلهای در قاره آمریکا می باشد گرفته شده است. نام Mahis در سال 1492 میلادی در کوبا توسط کریستف کلمب به ذرت داده شد و بعدها به Mays تغییر پیدا کرد و در حال حاضر در زبان انگلیسی Maize گفته میشود. ذرت تنوع فنوتیپی بسیار زیادی دارد. برخی ارقام ذرت دارای ساقهای با طول 60 سانتیمتر و 7 برگ هستند و تا ارقامی با طول 7 متر و 48 برگ وجود دارند.ذرت از رنگ نیز تنوع بسیار زیادی دارد. برخی از رنگهای ذرت عبارت از سفید، صورتی، آبی، سیاه، شرابی، زرد، بنفش، قرمز، نارنجی و ذرتهای رنگی میکس میباشند.
ذرت از نظر سطح زیرکشت سومین محصول بعد از گندم و برنج و از نظر میزان تولید بعد از گندم دومین محصول زراعی در سطح جهان است. ذرت ارزش غذایی زیادی دارد ولی به علت نداشتن گلوتن (ماده چسب مانند گندم) نمیتوان از آن برای تهیه نان استفاده کرد. معمولاً برای تهیه نان آرد ذرت با آرد غلات دیگر مخلوط میشود. ذرت علاوه بر مصارف مختلف مستقیم انسانی، در تأمین دانه و علوفه موردنیاز مرغداریها و دامداریها، صنایع غذایی، دارویی و شیمیایی نقش بسزایی دارد. از ذرت محصولات متعددی مانند روغن ذرت، آرد ذرت، نشاسته ذرت، شربت ذرت، پاپ کورن و غیره تهیه میشود.
خاک مناسب برای رشد ذرت شیرین رنگی خاکی است که حاصلخیز و غنی باشد و به میزان کافی رطوبت داشته و بهسرعت خشک نشود. میزان قلیایی بودن این خاک باید حدود 5.8 تا 6.8 باشد و زهکشی مناسبی داشته باشد. در صورت کشت گلدانی ذرت شیرین رنگی ، ضروری است آب اضافی بهراحتی از ته آب خارج شود تا از اشباع و خیس بودن خاک گلدان جلوگیری شود.
ذرت شیرین رنگی در دمای بین 16 تا 34 درجه سانتیگراد قابلکشت است ولی دمای مناسب برای رشد ذرت شیرین رنگی بین 15 تا 25 درجه سانتیگراد است.ذرت شیرین رنگی قدرت تحمل سرما را ندارد.
گیاه ذرت شیرین رنگی به نور کامل خورشید برای رشد ایده آل احتیاج دارد و بایستی 6 تا 8 ساعت نور خورشید در روز دریافت کند. در صورت کاشت در فضای باز بهتر است در فصل تابستان و در جایی که در معرض نور کامل آفتاب قرار داشته باشد کاشته شود و در صورت کاشت در گلدان، مکانی برای قرارگیری گلدان انتخاب شود که برای ساعاتی در معرض نور مستقیم آفتاب قرار داشته باشد. قرار داشتن ذرت شیرین رنگی در سایه باعث میشود برگها بهتدریج رنگ خود را از دست داده و پژمرده شوند.
ذرت شیرین رنگی برای رسیدن به رشد مطلوب نیازمند رطوبت زیاد است و آب نقش مهمی در نرم، شیرین و لذیذ شدن دانههای ذرت شیرین رنگی دارد. ازاینرو آبیاری منظم بهخصوص در دوران باردهی اهمیت زیادی دارد و لازم است خاک بستر کشت همیشه مرطوب باشد ولی نبایستی غرقاب شود. بهتر است آبیاری هر روز یا یک روز در میان انجام گیرد.
کوددهی گیاه ذرت شیرین رنگی تقریباً 10 هفته بعد از کشت شروع شود. بهتر است حفرهای با عرض و عمق 2 سانتیمتر در اطراف هر گیاه ذرت شیرین رنگی حفر شود. سپس نصف قاشق غذاخوری کود 5-10-10 یا 10-20-20 با خاک بستر مخلوط و در محل حفر شده ریخته شود.
با توجه به گیاهی گرمسیری بودن بذر ذرت شیرین رنگی بهتر است در فصل بهار و 1 تا 2 هفته بعد از آخرین یخبندان و رسیدن دمای خاک به 18 درجه سانتیگراد کاشته شود. خاک بستر کشت شخم زده شود و بایستی یکدست، نرم و بدون سنگ و کلوخ، غنی و دارای زهکشی باشد. در صورت غنی نبودن با کوددهی تقویت شود. بعد از کوددهی خاک آبیاری شود تا خاکی یکدست به دست آید. آمادهسازی خاک 2 تا 4 هفته قبل از کاشت بذر انجام گیرد. بذرها در عمق حدود 2.5 سانتیمتری و در فاصله 35 تا 50 سانتیمتری با یکدیگر کاشته شود. گیاه آبیاری و تا مرحله جوانهزنی مرطوب نگه داشته شود. بذر ذرت شیرین رنگی 10 تا 14 روز بعد از کشت جوانه زده و 2 تا 3 ماه بعد به مرحله بلوغ میرسند. با رسیدن جوانهها به اندازه 25 سانتیمتری کودی حاوی نیتروژن به آنها داده شود.
برای کاشت ذرت شیرین رنگی در گلدان بهتر است گلدانی با عرض و ارتفاع 30 سانتیمتر که از سوراخهای زهکشی کافی برخوردار باشد استفاده شود. در چنین گلدانی امکان کشت 4 تا 6 بذر ذرت وجود دارد. کاشت این تعداد ذرت در کنار یکدیگر به گردهافشانی آنها و تولید ذرتهای بیشتر کمک میکند. برای کاشت از خاکی که با کمپوست یا کود مخلوط شده باشد استفاده شود. بذرهای در عمق 2.5 سانتیمتری و در امتداد دایره بیرونی و با فاصله 7 تا 10 سانتیمتری از لبه گلدان و با فاصله 15 سانتیمتری از یکدیگر کاشته شوند.
در هر دو صورت کاشت گیاه ذرت شیرین رنگی در خاک و گلدان، توصیه میشود در اطراف آن مالچ پاشیده شود. برای مالچ پاشی میتوان از تراشههای چوب، چمنهای بریده شده و روزنامه استفاده کرد. مالچ پاشی علاوه بر حفظ رطوبت خاک، رشد علفهای هرز را کاهش میدهد. ذرت شیرین رنگی با توجه به نوع آن بین 60 تا 100 روز به مرحله برداشت میرسد. نشانه قابل برداشت شدن ذرت شیرین رنگی تیره شدن قسمتهای سبز آن و 20 روز بعد از ظهور قسمتهای ابریشمی است. ذرت شیرین رنگی از ریشه برداشت میشود.
بیماریها و آفات مختلفی گیاه ذرت شیرین رنگی را تهدید میکنند. شتهها ازجمله آفات این گیاه هستند. شته برگ ذرت یکی از این آفات است که عامل جلوگیری از رشد و تغییر شکل کاکل ذرت میباشد و گیاه را از کپک سیاه میپوشاند. سوسکهای ککی ذرت در فصل بهار فعال شده و ابتدا به علفهای هرز حمله کرده و وقتی بزرگتر میشوند سراغ نهالهای ذرت میروند. وجود سوراخهای گرد و کوچک روی برگهای ذرت نشاندهنده ابتلای گیاه به این آفت است. آفت دیگری که علاوه بر ذرت، به گیاهان دیگر خسارت وارد میکند کرم برنده است. این کرم با حرکت از گیاهی به گیاه دیگر معمولاً قسمت بالایی آنها را میخورد ولی برخی مواقع به محصول نیز خسارت وارد میکند. کرم بذر ذرت آفتی است که در مرحله جوانهزنی به بذر حمله میکند. آفت کرم ریشه ذرت برخلاف نامش جوانه ذرت شیرین رنگی را هدف قرار میدهد. این کرمها کوچک هستند و برای پیدا کردنشان باید نواحی ریشه و تمامی برگها را بررسی کرد.
ذرت شیرین رنگی سرشار از مواد مغذی مختلف و مفید برای انسان است. مواد غذایی یک فنجان (164 گرم) ذرت شیرین رنگی عبارت است از: کالری: 177 کالری، پروتئین: 5.4 گرم، کربوهیدراتها: 41 گرم، فیبر: 4.6 گرم، چربی: 2.1 گرم، ویتامین B11: 24 درصد از ارزش روزانه (DV)، ویتامین B9: 19 درصد از ارزش روزانه (DV)، ویتامین ث: 17 درصد از ارزش روزانه (DV)، منیزیم: 11 درصد از ارزش روزانه (DV) و پتاسیم: 10 درصد از ارزش روزانه (DV). بیشتر کربوهیدارت ذرت به دلیل وجود نشاسته در آن است که باعث افزایش سریع قند خون میشود. وجود مقادیر زیاد فیبر در ذرت شیرین رنگی قند خون را تنظیم میکند.
ارزش غذایی بالای ذرت شیرین رنگی باعث میشود بتوان از آن در کنار منابع دیگر کربوهیدراتها شامل برنج و سیبزمینی در رژیم غذایی استفاده نمود. ذرت شیرین رنگی منبع خوبی از ویتامینهای گروه A،B،C، پتاسیم، سلنیوم، زینک، فیبر، مس، املاح معدنی، منگنز، کلسیم، فسفر، آهن، منیزیوم، کربوهیدرات و مواد نشاستهای است ولی میزان چربی و پروتئین آن نسبتاً کم میباشد. وجود این مواد بر سلامت قلب، تنظیم فشارخون، تحریک عملکرد کلیهها، رشد استخوانها، تقویت سیستم ایمنی، تعادل اسیدهای معده و مایعات و عادی بودن هورمونها بسیار مؤثر است. تأثیرات ضد آتروژنیکی روغن ذرت در کاهش سطح کلسترول بدن و درنتیجه بر کاهش بیماریهای قلبی و سلامت بیشتر قلب مؤثر است. روغن ذرت حاوی اسیدهای چرب زیادی مانند اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 است. اسیدهای چرب امگا 3 با کمک به مهار کلسترول بد، کاهش انسداد عروق و فشارخون، خطر حمله قلبی و سکته را کم میکند.
وجود فیتوکمیکالها در ذرت شیرین رنگی میتواند به کنترل دیابت غیرانسولین و کاهش خطر ابتلای به دیابت نوع دوم کمک میکند. هماهنگی جذب و آزادسازی انسولین،احتمال کاهش یا افزایش شدید انسولین در بیماران دیابتی را کاهش داده و امکان ادامه یک زندگی عادی را برای این بیماران فراهم میکند. همچنین فیتوکمیکالها با جلوگیری از افزایش فشارخون، خطر ابتلای به فشارخون بالا را کاهش میدهد.
فیبر یکی از مواد مهم برای سلامت سیستم گوارشی است که با کمک به سلامت دستگاه گوارشی، خطر ابتلای به یبوست و هموروئید را کاهش میدهد. ذرت شیرین رنگی یکی از منابع مناسب فیبر است. همچنین فیبر موجود در ذرت شیرین رنگی از سرطان روده نیز جلوگیری میکند.ترکیبات فنولیک و اسید فرولیک موجود در ذرت در مبارزه با تومورهای کبد و سینه نقش مهمی ایفا میکند. ذرت شیرین رنگی دارای مقادیر قابلتوجهی از ویتامین B است که برای رشد مفید میباشد. تیامین موجود در ذرت به افزایش سلامت و بهتر شدن عملکرد بدن و بهبود اعصاب کمک میکند.
ذرت شیرین رنگی دارای بتاکاروتن است. بتاکاروتن متناسب با نیاز بدن به ویتامین A تبدیل میشود از این نظر روش مناسبی برای تأمین نیاز بدن به ویتامین A است زیرا مصرف زیاد ویتامین A به مسمومیت ویتامینی و آسیبهای ناشی از آن منتهی خواهد شد. ویتامین A تولید شده از بتاکاروتن موجود در ذرت شیرین رنگی نقش مهمی در بهبود بینایی دارد. علاوه بر آن بر تقویت سیستم ایمنی بدن و سلامت پوست مؤثر است.
برگه داده
لطفا ابتدا وارد شوید.
ورود به سیستمیک حساب کاربری رایگان برای ذخیره آیتمهای محبوب ایجاد کنید.
ورود به سیستمیک حساب کاربری رایگان برای استفاده از لیست علاقه مندی ها ایجاد کنید.
ورود به سیستم
ارسال نظر